Met nog 2 wedstrijden voor de boeg was al wel duidelijk dat de ploeg van Oege van der Mossel eigenlijk moest winnen van het bezoekende ONT om nog te ontkomen aan de degradatie nacompetitie. Maar de ontknoping zoals die gisteren om ca half 5 op Voetbal Noord stond tartte elke voorspelling. Het begint te lijken op een grote anekdote. Terwijl ik mij voorgenomen had om na het vertrek van Rinze Werkhoven geen anekdotes meer op papier te zetten. Gewoon omdat ik erg veel moeite had met de toen genomen beslissing. Maar de tijd heelt alle wonden en gisteren was zo’n dag om niet snel te vergeten. 

ONT kwam onbevangen naar Minnertsga want het was al zeker van de nacompetitie. Maar trainer Uilke Damstra had al aangegeven dat hij graag als winnende ploeg de nacompetitie wilde starten dus op een kadootje hoefde Oege v.d.Mossel niet te rekenen. En dat zou in de wedstrijd ook wel blijken. 

Na een sterk begin van Minnertsga waarbij Rein Sybe Faber en Enno Kingma kansjes kregen was het ONT die in de 11e minuut op voorsprong kwam. Het was Otto Kooi die vrij in kon koppen en Jorn Helder kansloos liet. 0-1. En dat was niet de enige tegenslag die Minnertsga te verduren kreeg. In de 15e minuut moest Remco v.d.Mossel het veld geblesseerd verlaten en moest Oege noodgedwongen Roy van Rees inbrengen. Vanaf die fase was het ONT die het spel bepaalde. Het kreeg via Stefan Roffel en Hedser Hoekstra kansen maar bij Minnertsga staat zoals bekend Jorn Helder onder de lat en die zou uitgroeien tot man van de wedstrijd. En uit het niets scoorde Minnertsga in de 29e minuut. Een aanval over rechts belandde wat gelukkig bij Rein Sybe Faber en die haalde vanaf een meter of 12 hard uit en schoot de bal in het kruis. 1-1 En dat had Minnertsga op dat moment net nodig. Het kreeg voor de rust via Enno Kingma nog een dot van een kans maar Enno kopte net naast. Maar ook ONT had via Hielke Knippels nog kunnen scoren maar zijn pegel van een meter of 20 werd uit het doel geranseld door Jorn Helder.  Na rust bracht Oege Rienk v.d.Veen in voor de ongelukkig spelende Siep Driessen en kwam Roy van Rees op zijn vertrouwde stek achterin te staan. En dat maakte bij Roy dag en nacht verschil uit. In de 52e minuut had Minnertsga een prima aanval en schoot Enne Joostema in de uiterste hoek. Maar keeper Rory Bruinja redde prima en tikte de bal via de lat over. In de 55e minuut draaide Henri Wassenaar zich uitstekend vrij in de 16 en werd door zijn directe tegenstander gevloerd. Scheidsrechter Visser was duidelijk en wees naar de stip. Enno Kingma verzilverde die kans al zat keeper Bruinja er met zijn vingertoppen nog heel dicht bij. 2-1. Oege wisselde in de 62e minuut Hylke Hoekstra voor Geert Andringa en was daarmee ook direct door zijn wissels heen. ONT liet het  er echter niet bij zitten bij de achterstand. Hielke Knippels zag zijn schot via de lat overgaan en Hendrik Mulder zag in de 69e minuut zijn schot miraculeus gekeerd door Jorn Helder. Een minuut later ontfutselde de goed storende Enno Kingma de bal van een ONT verdediger en ging alleen op keeper Bruinja af. Die werd goed omspeeld en Enno scoorde beheerst 3-1. Dat hij bij die actie geblesseerd zou raken was een domper. Maar Oege was door zijn wissels heen en Minnertsga moest met 10 man en een strompelende Enno de laatste 20 minuten door zien te komen. En het werd alleen maar tegenhouden en tegenhouden. Maar het was Jorn Helder die zijn ploeg er door heen sleepte. Hij ranselde de een na de andere bal uit zijn goal en bezorgde Minnertsga daarmee de broodnodige punten. ONT kwam niet meer tot scoren, kreeg daarmee te weinig en liet een balende trainer Damstra achter. Dit was zeker niet zijn bedoeling. Scheidsrechter Visser uit Deinum floot een prima partij en hield de kaarten op zak. 

En met de overige uitslagen bekend, wordt het volgende week nog een heet middagje. We moeten naar ’t Fean dat deze middag ongenadig op zijn broek kreeg en dat volgende week zeker recht wil zetten. Maar ook WTOC en VIOD vechten nog voor hun laatste kans. Het lijkt verdacht veel op een voetbalanekdote. 

We sille sjen hoe dit slotakkoord ofrint.

 

Nico                

 

En voor de gene die gisteren niet meer over de spanning konden de opstelling van Minnertsga: 

Jorn, Frans, Siep (Rienk),  Bart, Enne, Herre, Remco (Roy), Rein Sybe, Hylke (Geert), Henri en  Enno. 

 

 

Hoeke_combilogo_blauw.jpg

Wie is online

We hebben 53 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven