Ydo Hoekstra had al last tijdens de warming-up. Hij probeerde het, maar kon niet goed afzetten, waarna Jens de Boer hem verving. Ook was er de absentie in het veld van de geschorste aanvoerder Rein S. Faber. Dat betekende dat er bij de andere spelers meteen een schepje bovenop moest. En ondanks alles gebeurde dat, hoewel net als in de thuiswedstrijd Berlikum sluipenderwijs toch prikstoten uit wist te delen. 

De beste kansen waren voor Berlikum in de eerste helft. Berlikum zette na het uitvallen van Ydo Hoekstra aan. Een goede actie van Wessel Miedema zet doelman Jorn Helder aan tot een snelle reactie. Hij stopte de bal, maar kon hem niet klem pakken. Berlikum was ook niet alert op dat moment.  

Het spel ging in het eerste kwartier op en neer. En hoogstaand was het nog niet, maar spannend is de derby altijd. 

Berlikum opende de score via Patrick Nauta, die in de 27e minuut op maat bediend werd door Ruben Eijzenga. Doelman Jorn Helder is ditmaal kansloos, de bal verdween tussen zijn benen door in het doel, 1-0. Deze twee spelers waren vaker in de buurt van een treffer. 

Voor rust was er andermaal een combinatie tussen Ruben Eijzenga en Patrick Nauta. Maar ditmaal in omgekeerde volgorde. Eijzenga ging alleen op doelman Jorn Helder af, maar wist de bal niet langs de sluitpost te krijgen. Ook uit de corner werd niet gescoord. In de daaropvolgende aanval, op slag van rust, kwam onverwacht. Henri Wassenaar zette de verdediging van Berlikum onder druk. De rechtsback Jort Vos plaatste de bal in de voeten van Hylke Hoekstra, die de bal meteen doorschoof naar Herre de Vries. Net als in het duel tegen AVC was het De Vries die de bal knap en onhoudbaar in de bovenhoek schoot, 1-1. Deze gelijke stand was meteen ook de ruststand. 

Eijzenga kwam in die tweede helft nog een paar keer aanvallend in de buurt van een voorsprong. Maar Minnertsga toonde zich stug in de verdediging en loerde op een uitval als vlak voor rust. 

Minnertsga nam risico’s, logisch. Winst zou wat lucht kunnen geven en met het verlies van ’t Fean ’58 een goede mogelijkheid om de nacompetitie te ontglippen. Dat kan nu trouwens ook nog prima. 

Het ene puntje werd ook gekoesterd en terecht. Gaandeweg de tweede helft probeerde Minnertsga het heft in handen te krijgen. Berlikum had in die periode een aantal overtredingen nodig om het spel van Minnertsga te ontregelen. 

Aan Berlikumer kant werd dat afgewisseld met mogelijkheden voor Eijzenga. Jorn Helder bleef echter de baas. Berlikum schreeuwde nog om een penalty, toen Eijzenga graag naar de grond ging in een duel, maar deze werd niet toegekend. 

Bart Stroosma was vooral verdedigend de rots in de branding voor Minnertsga. De verdediging speelde sowieso verdienstelijk. Remco van der Mossel verdeelde het spel naar behoren, maar uitgespeelde kansen waren op één hand te tellen. 

Opstelling: Jorn Helder; Enne Joostema, Bart Stroosma, Sieb Driessen, Frans Schiphof; Remco van der Mossel, Herre de Vries (Henk Jan van Dalfsen), Hylke Hoekstra, Ydo Hoekstra (Jens de Boer, 85 Roy van Rees); Henry Wassenaar en Enno Kingma. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vloon.jpg

Wie is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Log in

Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden
loader

jubileum boek

Twitter VVM

Ga naar boven